Display computers, controllers, communication devices

 

Komponentexpert

Har du god kunskap om elektronikkomponenter och söker en ny utmaning?
CrossControl utvecklar och tillverkar elektronikprodukter som används i styrsystem på arbetsmaskiner. Produkterna levereras till maskintillverkare över hela världen. Bolaget finner sig i en spännande tillväxtfas och behöver nu förstärka sin organisation i Alfta med en ny nyckelroll. Tjänstens placering är inom produktledning där du supportar teknik och inköpsavdelningarna med beslutsunderlag för kostnadseffektiva och optimala komponentval. Du får agera rådgivare för val av elektronikkomponenter och bidrar med dokumentation och kvalitetssäkring. Tjänsten passar dig som gillar att arbeta självständigt i en roll där du får bidra till helheten med rådgivning och support. Du har ett nära samarbete med ett antal spetskompetenser inom olika discipliner och har extern kontakt med ett flertal komponentdistributörer.


Exempel på arbetsuppgifter:

  • Bistå inköpsavdelningen med tekniskt stöd vid frågor om ersättande komponenter.
  • Vara uppdaterad om vilka tillverkare och teknikval som just nu och inom överskådlig tid kan anses ha minsta leveransproblem.
  • Bistå med information som underlag för komponentval vid revisioner samt vid nyutveckling.
  • I vissa fall genomföra komponenttester i samband med revisioner/utbyten av komponenter
  • Teknisk kontaktperson med våra leverantörer i frågor som rör befintliga produkters komponenter och dess ersättare.
  • Sammanställa underlag för komponentval och aktiviteter vid produktrevisioner.
  • Ge underlag till granskningar/valideringar vid revision av safety produkter.
  • Genomföra obsolescens check av produkter.


Din profil

Vi ser gärna att du har en relevant teknisk högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har någon form av erfarenhet från tillverkningsindustrin och god kännedom om elektronikkomponenter från tidigare roll som inköpare, serviceingenjör, testingenjör, elektronikingenjör eller likvärdigt. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du en initiativrik, strukturerad problemlösare och är en god teamspelare. Välkommen att visa intresse för att få vara en del av ett teknikintensivt bolag i tillväxt!


Kontakt

Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering, Ylva Ponsiluoma, ylva@balkefors-ponsiluoma.se, 0733434026. Skicka in din ansökan här >>

Sista ansökningsdag 2019-02-10

Villkor

Arbetsort: Ovanåker
Yrkestitel: Elektronikexpert
Anställningsform: Tills vidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast